Je bent op zoek naar een manier om meer financiële ruimte te creëren. Wellicht het aanschaffen van een nieuwe auto of toch de verbouwing in huis die je door wilt zetten. Dan weet jij als geen ander dat een lening berekenen noodzakelijk is. Je zou in aanmerking kunnen komen voor een lening. Alleen verschilt het wel qua de hoogte ervan. Heb jij bijvoorbeeld een negatieve registratie? Dan is de kans zelfs groot dat je niet in aanmerking zal komen voor een lening. Verdiep je dus eerst in de mogelijkheden alvorens je verder gaat met de berekening.

Waarop letten bij de berekening?

Op dit moment staat de rente wat je extra moet betalen op 4,6%. Dat is een aanzienlijk bedrag wat erbij komt en wat men ook vaak vergeet. Overigens is het wel mogelijk om tot een bepaald bedrag boetevrij af te lossen. Dit verschilt natuurlijk wel aan de hoogte van jouw leenbedrag. Hoe hoger jouw leenbedrag zal zijn, des te hoger je boetevrij mag aflossen. Hiervoor is het raadzaam om op de website van kredietdesk.nl te kijken. Op deze website kan jij namelijk jouw aanvraag indienen en zien wat het totaal bedrag gaat worden.

Geld lenen is niet voor iedereen mogelijk. Dit kan te maken hebben met een negatieve registratie bij het BKR. Wanneer je hier negatief beschreven staat is de kans heel groot dat je niet in aanmerking komt voor een lening. Je kunt dit kosteloos inzien door naar de website van BKR te gaan en jouw aanvraag daar in te dienen. Veel verstrekkers kiezen er ook voor om eerst jouw gegevens daar te toetsen alvorens zij jou in behandeling nemen. Dit is puur uit veiligheid zodat zij zeker weten dat jij het ook daadwerkelijk kan betalen. Zo kan je middels de bovenstaande website jouw leenbedrag invoeren maar ook kiezen hoe lang je erover doet om het terug te betalen. Hoe sneller jij bent met betalen, des te lager de rente zal zijn. 

Denk dus altijd eerst goed na alvorens je besluit om te gaan lenen. Ook kan je op de bovenstaande website meer informatie lezen om het voor jezelf duidelijker te maken. Vergeet alleen niet de gezegde: geld lenen kost geld!